Gratis leskaarten voor leerkrachten

Zoek jij als leerkracht een spannend voorleesboek mét leskaart vol leuke, makkelijk uitvoerbare lesideeën? Bestel gratis de 2 nieuwe leskaarten voor KBW 2021. Of bekijk de andere 4 Groene Hand-leskaarten!

Met de Groene Hand-leskaarten geef je het (voor)leesplezier in je klas gegarandeerd een boost! Met 1 voorleesboek neem je je groep mee in een spannend avontuur van geheime club De Groene Hand. De leskaarten bevatten aan het verhaal gekoppelde les-ideeën en interactieve opdrachten die je klassikaal kunt doen.

Leskaart thema Vriendschap 1: 5 minilessen over vriendschap en geheime clubs 

Deze leskaart biedt een overzichtelijk project in 5 minilessen, waarin het thema Vriendschap een speciale rol speelt.  Met het voorleesboek en de opdrachten zet je de kinderen op een leuke manier aan het werk.

Leskaart thema Vriendschap 2: ‘Beleef live een geheime club-avontuur met de hele klas!’

Deze leskaart biedt een spannend, uitgebreid project, met missies die de leerlingen samen moeten volbrengen. En geheimen die ze samen moeten bewaren. Als leerkracht heb je een heel bijzondere rol in dit project, waarmee je het thema Vriendschap op een bijzondere manier kleur en inhoud geeft.

Leskaart thema Reizen: ‘Met de hele klas naar een vreemd hotel!’

Deze leskaart en de Mysterie Pocket vormen een ideaal duo. Met 2 spannende voorleesverhalen, interactieve opdrachten en leuke lesideeën rondom het thema reizen/vervoer ben je in één keer klaar. Opdrachtformulieren kun je, als je wilt, voor de hele klas downloaden van deze website. Veel plezier!

Leskaart thema Geschiedenis: ‘En toen?’

Deze leskaart focust op het thema geschiedenis. Je duikt met je klas een avontuur in en kijkt tegelijkertijd met een geschiedenisbril naar je eigen omgeving. Naast geschiedenis komen ook taal, geografie, samenwerken en creativiteit aan bod! Vraag deze leskaart gratis aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *